Comissió Igualtat i Diversitat

Objectius Comissió per la igualtat i la diversitat de l’AFA de l’Escola Flor de Maig:


Missió

Equip de treball específic dins de l’AFA per treballar la igualtat i la diversitat a la comunitat educativa de l’Escola Flor de Maig.

Comissió creada a la reunió de l’AFA de Maig de 2018, acordada per unanimitat entre els i les membres presents. Primera reunió va tindre lloc el 15 de Maig de 2018 (15M).


Objectius

Identificar i preveure problemàtiques relatives a la coeducació, i les desigualtats de gènere, i oportunitats per afavorir la igualtat i diversitat a l’Escola. Fer un diagnòstic, i dissenyar un pla d’acció.

Sensibilitzar, informar i assessorar a la comunitat de l’Escola sobre les problemàtiques i els beneficis d’una escola igualitària i diversa respecte a la diversitat afectiva sexual i de gènere, diversitat d’origen cultural i religiosa, i diversitat funcional. Ajudar a incorporar aquests eixos de diversitat transversalment a l’Escola (menjador, activitats esportives, extraescolars, sortides, biblioteca, etc.) i a les altres comissions, i consells, extraescolars, activitats al lleure, i entre les famílies.

Afavorir que la igualtat i la diversitat s'incorporen com a valors al projecte educatiu de l’Escola.

Crear espais i canals de comunicació per donar suport a les famílies que ho sol·licitin, oferir un espai on es pugui parlar de tot allò que ens preocupa, recollir les diferents demandes, dubtes dins l’entorn escolar i extraescolar i treballar en equip per resoldre-les en la mesura del possible, així com generar idees i suggeriments per a la millora contínua.

Obtenir recursos de recolzament i econòmics per poder incorporar el tema a l’Escola. En concret, el programa d’igualtat i diversitat del Consorci d’educació de Barcelona.

Impulsar intervencions, activitats de formació, i projectes. Organitzar tallers i xerrades de professionals externs especialitzats dins l’àmbit de la diversitat funcional per a famílies i professionals de l’escola.

Email contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Amb la colaboració de: